Извршен технички прием и официјално пуштен во употреба атмосферската и фекалната канализација во Песјак во Македонски Брод август 12, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДОРКА Н.Е. ВЕРОНИК ХУЛМАН ВО ПОСЕТА НА ЈУГОЗАПАДНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН јули 26, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА МОМЧИЛО ЈОРДАНОСКИ ВО ОХРИД јули 12, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО ВО СТРУГА јули 11, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ПРЕДАДЕНИ ВО УПОТРЕБА АПАРТМАНИТЕ НА МОБИЛНОСТ ВО ОХРИД јуни 17, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Јавен повик за работодавачи кои имаат потреба од практиканти

Се повикуваат работодавачите кои се заинтересирани завклучување во мерката Практикантство, да се пријават на јавниот повик и изразат интерес за учество. Мерката се однесува на ангажирање практиканти за обука, изведување
Прочитајте повеќе

Извршен технички прием и официјално пуштен во употреба атмосферската и фекалната канализација во Песјак во Македонски Брод

Македонски Брод, 11 август 2022      Центарот за развој на Југозападен плански регион, во соработка со Општина Македонски Брод, изведувачот на работите – фирмата АРТ ИНЖЕНЕРИНГ, Надзорниот орган – МГ ПРОЕКТ
Прочитајте повеќе

ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДОРКА Н.Е. ВЕРОНИК ХУЛМАН ВО ПОСЕТА НА ЈУГОЗАПАДНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

25 јули 2022, Охрид    Амбасадорка на Швајцарија во Скопје, Н.Е. Вероник Хулман, во рамките на престојот во Југозападниот плански регион, ја посети Јавната здравствена установа „Свети Еразмо во Охрид при
Прочитајте повеќе

РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА МОМЧИЛО ЈОРДАНОСКИ ВО ОХРИД

08 јули 2022, Охрид    Завршија градежните активности на улицата „Момчило Јорданоски“ од пресекот со улицата „Марко Цепенков“ до нагорнината од населбата „Гоце Делчев“, со што граѓаните од овој дел на
Прочитајте повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО ВО СТРУГА

Струга, 28 јуни 2022    Близу 18  милиони денари, средства од националниот буџет, како и од Општина Струга, се вложени во реконструкцијата на пет улици во старото градско јадро, во вториот
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

o1
o2
o3
o4
o6
o7
o8
o9
о10