Skip to content

Седмата Седница на Советот за развој

ДАТУМ

март 7, 2019

Категории

На ден 07.03.2019, во салата на Совет на Општина Струга, се одржа седмата седница на Советот за развој на ЈЗПР. На Седницата учествуваа Градоначалниците и претставници од општините од регионот и вработените во Центарот за развој. На Седницата се усвоија следните документи:

-Годишниот извештај за спроведување на Програмата за развој на Југозападниот плански регион во 2018 година;

-Годишниот извештај за работењето на Центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2018 година;

-Годишните сметки за работењето на Центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2018 година, за Бизнис Центарот за 2018 година и Финансискиот извештај за работата на Центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2018 година;

-Акциски план за спроведување на Програмата за развој на Југозападниот плански регион во 2019 година;

-Разгледување на три проектни концепти подготвени од страна на работни групи за Грантовата шема за поддршка на Центрите за развој на планските региони во рамки на проектот ,,Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој,, кофинансиран од Министерството за локална самоуправа и Владата на Швајцарската конфедерација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy