Skip to content

Единаесета Седница на Советот за развој

ДАТУМ

октомври 6, 2020

Категории

На ден 06.10.2020, во салата на Совет на Општина Струга, се одржа единаесетата седница на Советот за развој на ЈЗПР. На Седницата учествуваа Градоначалниците и претставници од општините од регионот и вработените во Центарот за развој. На Седницата, експертот д-р Јован Манасијевски, ја презентираше новата регулатива во функција на социјална инклузивност, транспарентност и партиципативност.

На Седницата се разгледаа и усвоија и други точки од тековното работење на Центарот за развој на ЈЗПР, и тоа:

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Центар Жупа – Реконструкција на постојна собраќајница во н.м. Житинени

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Македонски Брод – Реконструкција на постојна собраќајница Димитар Влахов

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Вевчани – Изведба на нови собраќајни решенија “Алулој-Гогој”, “Костојчини 3”, “Ќежој 1”, “Попеј-Бебекој” и “Пупини-Ќежој”

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Вевчани – Набавка и монтажа на ПВЦ прозори и врати за потребите на објектот на Домот на култура во Вевчани

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Струга – Изведба на работи за реконструкција на објектот на ЈОУДГ “8-ми Март”

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Дебар – Изведба на проектот за реконструкција на кров во ОУ “Пенестиа”

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Центар Жупа – Изведба на работи за реконструкција на административна зграда во Центар Жупа

Предлог – одлука и Одлука за преотстапување на работи извршени во Општина Кичево – Набавка и монтажа на ПВЦ прозори и врати за потребите на објектот на ЈОУДГ “Олга Мицеска”

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy