Skip to content

Потпишани Договори за реализација на регионални проекти

ДАТУМ

јануари 21, 2022

Категории

На 22.12.2021 во просториите на Бирото за рамномерен регионален развој се потпишаа договори за реализација на 2 проекти во Југозападниот плански регион, помеѓу Министерството за локална самоуправа – Биро за регионален развој и Центарот за развој на Југозападниот плански регион со кои се доделува финансиска поддршка во висина од  60.897.375,00 денари.

Проектите „Подобрена енергетска ефикасност во јавните објекти и намалување на загадувањето на животната средина во ЈЗПР„ и „Поддршка на регионален економски развој преку туризмот, културата и другите економски дејности„  се дел од две годишната програма за рамномерен регионален развој за 2021-2022 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy