Skip to content

Продолжена соработката со Швајцарската агенција за развој и соработка

ДАТУМ

февруари 14, 2022

Категории

Струга, 08.02.2022 година    Вработените од Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во хотелот Дрим во Струга, одржаа работен состанок со тимот од проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, при што беа разменети информации за продолжувањето на овој проект во следниот период, односно до 2025 година. Имено, Владите на РСМ и Швајцарската конфедерација потпишаа договор во вредност од 6 милиони швајцарски франци со цел да продолжат активностите во осумте плански региони, главно преку поддршка во реализацијата на поголеми инфраструктурни проекти значајни за заедницата. Во таа насока од страна на менаџмент тимот на проектот информираа дека Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во следниов период, ќе има на располагање околу 500 илјади евра, наменети за проекти во доменот на инфраструктурата, заштита на животната средина, социјалната инклузија, паметната специјализација, како и за активностите за поддршка на бизнис секторот. Проектните идеи и проектите што ќе бидат подготвувани ќе произлезат преку одржување на форумски сесии со партиципативно учество на значајните страни од Регионот, а ќе се реализираат во следните три години.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy