Skip to content

Втора сесија на регионалниот форум на заедницата

ДАТУМ

април 27, 2022

Категории

На ден 26.04.2022 год, Центарот за развој на Југозападен плански регион го одржи втoра сесисја на регионалниот форум на зедницата.

Надворешниот експерт на присутните им ги презантираше концепт проекти во врска со Грантовата шема. После презентација форумот изврши гласање каде нај приоритетен проект се избра проектот за „Реконструкција на ЈЗУ Завод за Нефрологија и крирање на услови за здравствен туризам во ЈЗПР„, втор рангиран „Енергетска ефикасност, набавка на опрема и дигитализација во  ЈЗУ Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања – “Свети Стефан”„ и како трет „ Транзитен центар за бездомни кучиња„.

Во вторито дел од форумската сесија на присутните им беше  презентира и концепт предлог проектит за Програмата на БРР. Како нај приоритенит проекти беа следиве:

Како прв рангиран концепт проект  е: „Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР„, втор рангиран: „Јакнење на капацитетите на јавните комунални претпријатија во ЈЗПР„ и трет рангиран: „Развој на регионалниот туризам и други економски дејности„.

Во наредната фаза од страна на експертот и вработените на центарот ќе се пополнат фул апликациите и истите со цела вкупна пропратна документација ќе се испрата до МЛС/ СДЦ за грантовата шема и МЛС/БРР за Програмата за рамноремерен регионален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy