Skip to content

Јавен повик

ДАТУМ

октомври 25, 2022

Категории

ЈАВЕН ПОВИК за претпријатија од приватниот сектор кои се подготвени да го поттикнат својот деловен развој преку создавање на нови работни места и зелени инвестиции со користење на неповратни финансиски средства – грантови.

Мерката за поддршка се однесува на претпријатија од приватниот сектор кои се заинтересирани за отворање на нови работни места и зелени инвестиции односно воведување на зелени производи, услуги, технологии или процеси преку користење на неповратни финансиски средства – грантови.

Финансиската поддршка за нови вработувања изнесува од минимум 205.000 денари до максимум 615.000 денари во зависност од бројот на одобрени вработувања:
– Минимум 1 вработување за минималниот износ на грант од 205.000 денари;
– Минимум 2 вработувања за износ на грант од 410.000 денари;
– Минимум 3 вработувања за износ на грант од 615.000 денари.

Подетални информации на следниот линк

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy