Skip to content

7-ма Седница на Советот за развој

ДАТУМ

ноември 30, 2022

Категории

На ден 30.11.2022 година, во салата на Советот на Општина Струга, се оддржа седмата седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион. На седницата беа разгледани и усвоени Финансискиот план за работата на Центарот за развој во 2023 година и Акцискиот план за 2023 година. Исто така, на самата седница беа презантирани и трите концепти  од трите предлог проекти кои излегоа од форумските сесии во регионот.

Членовите на Советот за развој на ЈЗПР, беа информирани за трите предлог регионални проекти и тоа:

  1. Употреба на обновливите извори на енергија со поставување на фото-напонски панели (во кој како партнери се јавуваат општините: Пласница, Македонски Брод, Дебар и Струга)
  2. Подобрена енергетската ефикасност (партнери се општините Кичево, Вевчани, Охрид и Дебрца),
  3. Реконструкција на патната инфраструктура со цел подобрување на туристичката понуда (партнери се општините Вевчани, Пласница и Центар Жупа).

Во прилог материјали од седмата Седница:

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy