Skip to content

Се потпиша Договорот за инвестициски проект во Регионот

ДАТУМ

декември 16, 2022

Категории

Директорот на Центарот за развој на Југозападниот плански регион, м-р Мирјана Лозаноска, денес во Скопје, со министерот за локална самоуправа Ристо Пенов, го потпишаа договорот за реализација на инвестицискиот проект за реконструкција и модернизација на Специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања “Свети Стефан” во Охрид.
 
 
Буџетот на проектот тежи нешто повеќе од 23,4 милиони денари, и согласно пресметката средствата ќе бидат вложени во темелна реконструкција со цел, првостепено, да се подигне нивото на енергетската ефикасност на објектот. Со тоа ќе се овозможи перманентно користење на капацитетот во текот на годината, и зголемување на бројката на пациентите што ќе бидат опфатени во процесот на лекување и рехабилитација. Покрај во оваа компонента, значаен дел на средства ќе бидат вложени во дигитализација на услугите, како и набавка на опрема за прецизна дијагностика на пациентите.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy