Skip to content

Потпишан договор за поддршка на Центарот за развој

ДАТУМ

април 10, 2023

Категории

 Директорите на осумте центри за развој од државава, меѓу кои и м-р Мирјана Лозаноска од Центарот за развој на Југозападниопт плански регион со Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов потпишаа договори за финансиска поддршка на работењето во тековната година. Активностите што треба да се реализираат се дел од втората фаза на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен реагионален развој“, а се оденесуваат пред се на јакнење на капацитетите на човечките ресурси во регионите.

 

Покрај тоа со договорите ќе се поддржи одржувањето на регионалните форуми со кои се зголемува партиципативноста на значајните и засегнати страни во Регионите со цел да се идентификуваат нужните потреби на граѓаните, а кои би се финансирале преку Програмата за регионалелн развој од централниот буџет на државата.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy