Skip to content

Реконструкција на општинската зграда на Општина Дебрца

ДАТУМ

мај 3, 2023

Категории

Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во рамките на регионалниот проект „Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР и искористување на ОИЕ“, ги заврши активностите за реконструкција на кровот на општинската зграда на Општина Дебрца како и спомен собата на НОБ во Дебрца.

 

Изминатиот месец, во овој објект, се изврши целосна реконструкција на кровната конструкција и кровниот покривач како и изолација на самиот кров. Во рамки на општинската зграда, се реконструираше и Спомен собата на НОБ од Дебрца.  Вкупната вредност на работите изнесува 4.461.007 денари, од кои 3.695.600 денари се обезбедени преку Бирото за регионален развој, додека 729.544 денари од буџетот на Општина Дебрца.

 

Во рамки на истиот проект, активности се одвиваат и во другите општини и тоа во Општина Македонски Брод – реконструкција на општинската зграда, Општина Пласница – реконструкција на фасада и кров на ОУ „Јунус Емре“ во с.Лисичани и Општина Кичево – инсталација на 6 фотоволтаични системи во 6 јавни објекти од по 20 kW. Исто така, во текот на месец мај ќе почнува и реализација на активности и во два други општини и тоа во Дебар – реконструкција на фасада и столарија на ОУ „Саид Најдени“ и во Општина Струга – реконструкција на фасада и столарија на две училишта и тоа ПОУ „Бафтјар Бануши“ и „Св.Климент Охридски“.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy