Skip to content

Month: октомври 2023

Реконструкција на ООУ „Св.Климент Охридски“ во с.Мороишта – Струга

Центарот за развој на Југозападен плански регион, во рамки на проектот „Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР и искористување на ОИЕ“, ги заврши активностите за реконструкција на ООУ „Св.Климент Охридски“ во
Прочитајте повеќе

Нов кров и нова фасада за ОУ „Јунус Емре“

Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во рамките на регионалниот проект „Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР и искористување на ОИЕ“, ги заврши активностите за реконструкција на кровот и фасадата
Прочитајте повеќе

Асфалтиран локалниот пат Попој-Млака во Вевчани

Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во рамките на одобрените регионални проекти за 2023 година, успешно ја реализира активноста за изградба на локалниот пат Попој-Млака во Вевчани. Околу 5,5
Прочитајте повеќе

Отпочна реализацијата на проектот поддржан од UNDP

Центарот за развој на Југозападниот плански регион и општините Вевчани, Дебар, Пласница, Кичево и Охрид, со дводневната обука организирана од страна на UNDP, ја започнаа реализацијата на проектот за подготовка
Прочитајте повеќе