Skip to content

Отпочна реализацијата на проектот поддржан од UNDP

ДАТУМ

октомври 16, 2023

Категории


Центарот за развој на Југозападниот плански регион и општините Вевчани, Дебар, Пласница, Кичево и Охрид, со дводневната обука организирана од страна на UNDP, ја започнаа реализацијата на проектот за подготовка на проектно-техничка документација со цел да се подобри патната и комуналната инфраструктура во Регионот. На дводевната обука поголем број на експерти со претставниците на Центарот за развој и општините ги разработуваа кључните елементи од проектниот циклус во градежништвото.

 

Проектот на Центарот за развој е во висина од околу 4.000.000 денари и во следниот период се очекува да биде подготвена потребната документација со цел да може да се изврши реконструкција, рехабилитација и изведба на локалната патна мрежа во споменатите општини, како и фекалната мрежа во Пласница.

 

Проектот е одобрен  во рамките на првиот циклус на грантови за изработка на техничка документација, поддржан од страна на владата на Шведска, UNDP и од Бирото за регионален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy