Skip to content

Асфалтиран локалниот пат Попој-Млака во Вевчани

ДАТУМ

октомври 17, 2023

Категории

Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во рамките на одобрените регионални проекти за 2023 година, успешно ја реализира активноста за изградба на локалниот пат Попој-Млака во Вевчани. Околу 5,5 милиони денари се вложени во подобрување на овој локален пат со должина од 650 m и широчина од 3 m. Интервенции се вршени на долниот строј од патот,  при што значајно е подобрена подлогата со положување на нов тампонски слој, по што е вграден нов асфалтен слој. Паралелно со овие активности извршено е поврзување на дел од населението во постојната фекална мрежа, а изведен е одводен канал за атмосферски води.   Активноста во Вевчани е дел од регионалниот проект „Развој на руралниот туризам и другите комплементарни дејности во ЈЗПР“, одобрен од страна на Министерството за локална самоуправа, односно Бирото за регионален развој. Средствата се обезбедени преку Програмата за регионален развој од националниот буџет на државата.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy