Skip to content

Реконструкција на ООУ „Св.Климент Охридски“ во с.Мороишта – Струга

ДАТУМ

октомври 30, 2023

Категории

Центарот за развој на Југозападен плански регион, во рамки на проектот „Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР и искористување на ОИЕ“, ги заврши активностите за реконструкција на ООУ „Св.Климент Охридски“ во с.Мороишта во Струга.

 

Во изминатиот период во овој објект, економскиот оператор БОКОП ДОО, работеше во реконструкција на надворешната фасада и замена на столаријата. Имено, во делот на надворешната фасада, е изработна нова фасада со изолација со стиропор од 10 цм и 5 цм, со површина од 275 м2, односно 52,8 м2. Во делот ан столаријата се реконструирани прозорците и надворешната врата на објектот со нови од ПВЦ, со енергетски карактеристики, и тоа една двокрилна влезна врата и 21 прозорци. 

 

Покрај во овој објект во Струга, во рамки на споменатиот проект, се реализирани активности и во општините Македонски Брод, Кичево, Пласница, Дебарца и Вевчани, додека во тек се активностите во Струга (с.Заграчани) и Дебар. Проектот се реализира со сдредства од Бирото за регионален развој преку Програмите за рамномерен регионален развој.

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy