Skip to content

Изведба на ЕЕ објекти и искористување на ОИЕ во јавните објекти (2020)

Состојба на проект

Тековни проекти

Датум на отпочнување

февруари 14, 2020

Датум на реализација

ноември 30, 2020

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот
Општа цел:
Проектот ќе придонесе во заштитата на животната средина и во подобрување на условите за одржлив развој во општините од Југозападниот регион.
Специфични цели:
-Намалување на потрошувачката на топлинска и електрична енергија во 7 јавни објекти во 6 општини во рамки на ЈЗПР преку замена на столарија, поставување термо фасада, изолација на подови и ѕидови, реконструкција на кровови;
– Спречување на топлинските загуби во објектите и намалување на емисија на стакленички гасови преку градежни зафати за енергетска ефикасност
Резултати од проектот
– Поефикасно работење на ЈОУ;
– Намалени трошоци на ЈОУ;
– Намалено загадување на воздухот;
– Заштита на животната средина.

Галерија

Парнерски општини: Општина Струга, Охрид, Дебар, Кичево, Вевчани, Дебрца
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram