Skip to content

Изработка на техничка документација и енергетска контрола за ЕЕ на јавни објекти (2020)

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

април 7, 2021

Датум на реализација

август 20, 2021

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

2176408

Во рамки на проектот „ Изработка на техничка документација и енергетска контрола за ЕЕ на јавни објекти„ се изработија 11 Извештаји за енергетска контрола и 12 технички проекти со енергетски ефикасни мерки.

Во извештајите за енергетска контрола се опфатени следниве точки: – анализа на енергетските карактеристики на зградата; Анализа на потрошувачката на енергија и вода, емисија на CO2 како последица на потрошувачката на енергија и вода, мерки за подобрување на енергетската ефикасност, предлог план за следење, мерење и верификација на спроведените мерки за подобрување на енергетската ефикаснот и препораки;

Техничка документација, основен проект со гадежно архитетконски зафати се припремија за следниве објекти:

 • ОУ „Ашим Агуши„ с.Заграчани, Струга,
 • ОСУ „Св. Климент Охридски„, Мороишта, Струг,
 • ОСУ „Св.Климент Охридски„ Охрид,
 • ООУ „Јунус Емре„, с.Лисичани, Пласница,
 • Општинска зграда – Македонски Брод,
 • Дом на култура во село Голем Папрадник,
 • Дом на култура во село Мал Папрадник,
 • Селски дом во село Броштица – Центар Жупа,
 • ОУ „Саид Најдени„ Дебар и
 • ОУ „Дебарца„-Белчишта, Дебрца, и

2 основни машински проекти со ревизија (Проект за машински инсталации и опрема за греење и ладење на објектот:

 • „Дом на Култура„ – Вевчани и
 • СОУ „Дрита„ и „Мирко Милески„ Кичево

Извештај од реализиран проект (бр.1)

Извештај од реализиран проект (бр.2)

Галерија

Парнерски општини: Општина Струга, Охрид, Вевчани, Дебар, Дебрца, Кичево, Центар Жупа, Пласница, Македонски Брод
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram