Skip to content

Изработка на технички проект за фекална канализација за Вевчани и Струшко

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Целта на проектот е изработка на техничка документација за фекална канализација за општина Вевчани и населените места Велешта (дел), Подгорци, Октиси и Долна Белица, со што ќе се овозможи добивање на  техничко решение по кое ќе може да се изгради 20 км канализационата мрежа за одведување на отпадните води од овој микро-регион. Проектот е финансиран преку Програмите за рамномерен регионален развој на Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој за 2010 и 2011 година.

Партнери во проектот

3 општини Струга, Вевчани и Охрид се партнери во реализацијата на проектот. Улогата на општините ќе биде активно да се вклучат во имплементацијата на проектот и да ги стават на располагање сите постојни документи и податоци кои се поврзани со проблемот што го третира истиот.

Галерија

Парнерски општини: Струга, Вевчани и Охрид
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram