Skip to content

Изработка на урбанистички планови за населени места-села

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот
Партнери во проектот се општините Струга, Центар Жупа и Дебрца за кои се изработуваат урбанистички планови за села – во осум населени места, со вкупна површина од 491ха. Во текот на 2016 година изработени се геодетски елаборати и ажурирани геодетски подлоги. Исто така, во Агенцијата за катастар на недвиќности извршена е заверка на плановите за општина Дебрца – УПС Требеништа, УПС Оровник, УПС Горенци, за општина Струга – УПС Лабуништа, УПС Калишта, и за општина Центар Жупа – УПС Баланци иУПС Житинени. Проектот се финансирапреку Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година, преку мерката 322 – Обнова и развој на селата.
Резултати
-Организирани 3 работни средби со претставници од општините-партнери;
-Изработени се геодетски елаборати и ажурирани геодетски подлоги за 491 ха;
-Заверени во Агенцијата за катастар на недвижности 3 УПС за општина Дебрца;
-Заверени во Агенцијата за катастар на недвижности 2 УПС за општина Струга;
– Заверени во Агенцијата за катастар на недвижности 2 УПС за општина Центар Жупа.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram