Skip to content

Изработка на COST BENEFIT ANALYSIS (Анализа на трошоци и добивки) за систем за одведување отпадни води во урбаниот дел на Кичево

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Краток опис
Главна цел на проектот е заштита на ќивотната средина и подобрување на условите за ќивот на населението во Општина Кичево, и намалување на деградацијата на квалитетот на водата, како резултат на испуштање на непрочистени отпадни води. Документот Анализа на трошоци и добивки е од особено значење за понатамошните активности преземени, од општина Кичево и од Министерството за ќивотна средина и просторно планирање, за изградба на систем за отпадни води во Кичево со средства од ИПА 3 компонента.
Резултати
-Адаптирана физибилити студија за собирање и третман на отпадни води;
-Изработена и усогласена Анализа на трошоци и добивки;
– Обезбедени средства преку ИПА3 за изградба на системот.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram