Skip to content

Мапирање на значајните природни и културни локалитети во Југозападниот плански регион

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот
Оновната цел на проектот е да се подигне степенот на сигнализација на културнот и природното богатство, неговото интегрирано претставување, а со цел да се зголеми бројот на посетители на регионот.
Во рамките на проектот беа изработени 126 туристички патоказни знаци кои им се предадени на општините, кои според преземените обврски треба да ги монтираат пред соодветните локалитети.
Резултати од проектот
– Организирани четири работни средби за утврдување на листа на локалитети;
– Изработен дизајн и графичко решение за знаците;
– Изработени 126 туристички патоказни знаци.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram