Skip to content

Набавка на опрема за детектирање на губиток на водите во Југозападниот плански регион

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Набавената опрема – три електро акустични детектори – е дадена на користење на 3 општини од Југозападниот плански регион – Струга, Кичево и Дебар. Со овие инструменти навремено се идентификуваат пречките во водоводната мрежа, дносно дефектите се откриват брзо и лесно, а со што санацијата ќе биде побрза. Со ова се намалува губитокот на водите во регионот и граѓаните ќе имат помалку прекини на вода. Од друга страна, јавните комунални претпријатиа, ќе бидат поефикасни и ќе штедат на време и трошоци при интервенциите на водоводните системи.

Основни цели на проектот се:

а) Набавка на инструменти за детектирање на губиток на водата

б) Зачувување на квалитетот на водата во општините од регионот

в) Зачувување на губитокот на водите во регионот

г) Брзо решавање на проблемот со водата и ефикасно санирање на дефекти

 

Локација на проектот во однос на Центарот на планскиот регион

Набавените инструменти ќе им бидат на располагање на сите 13 општини во регионот.

 

Партнери во проектот

Сите 13 општини од Југозападен регион (Струга, Охрид, Кичево, Дебар, Македонски Брод, Зајас, Осломеј, Другово, Вранештица, Пласница, Вевчани, Дебрца и Центар Жупа).

Галерија

Парнерски општини: Струга, Охрид, Кичево, Дебар, Македонски Брод, Зајас, Осломеј, Другово, Вранештица, Пласница, Вевчани, Дебрца и Центар Жупа
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram