Skip to content

Основен проект за пречистителна станица во Центар Жупа

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Краток опис
Главна цел на проектот е изработка на техничко решение за пречистителна станица за отпадни води, со која на оптимален начин, ќе се третираат фекалните води од н.м. Центар Жупа, Мал Папрадник, Житинени, Броштица и Бајрамовци во Општина Центар Жупа. Со изработката на Основниот проект се создаваат услови за прифаќање и третман на орпадни води, со што долгорочно ќе се намалува внесот на отпадни води во Дебарското Езеро.
Резултати
-Ажурирани геодетски подлоги;
-Геодетски елаборат;
– Геомеханички елаборат;
– Урбанистичко-планска документација;
-Основен проект за пречисителна станица;
-Ревизија на основен проект за пречистителна станица.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram