Skip to content

Основен проект за пречистителна станица во населба Трпејца Охрид

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Краток опис
Во соработка со Општина Охрид, Центарот за развој и економскиот оператор работеше на прибирање на потребната документација за изработка на Основниот и Инфраструктурниот проект за решавање на проблемот со отпадни води во населба Трпејца, Охрид. Со Основниот проект и Проектот за линиска инфраструктура се опфатени пречистителни станици, примарна и секундарна канализациона мрежа но н.м. трпејца, едно од најатрактивните туристички места на Охридското крајбрежје. Проектот е финансиран преку Шемата за грантови базирана на перформансите, имплементирана од ГИЗ РЕД Програмата и Швајцарската агенција за развој и соработка.
Резултати
– Ажурирани геодетски подлоги;
– Геодетски елаборат;
– Геомеханички елаборат;
– Урбанистичко-планска документација;
– Проект за линиска инфраструктура;
– Основен проект за примарна и секундарна канализација;
– Основен проект за пречистителна станица;
– Ревизија на проект за линиска инфраструктура;
– Ревизија на основни проекти за примарна и секундарна канализација и пречистителна станица.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram