Skip to content

Подготовка на техничка документација за патна инфраструктура во ЈЗПР

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот
Патната мрежа во Југозападниот регион е недоразивена, постојната состојба на дел од патните правци во целиот регион е во релативно лоша состојба, пред се, еден дел поради оштетените коловозни површини и ги немаат соодветните технички елементи а другиот дел поради немање на локални патишта кои ќе ги поврзат подобро општините во регионот.
Проектот ќе има дирекно влијание врз три компоненти:
– економски раст
– подобрување на туристичката патна инфраструктура
– еколошката компонента
Резултати
-Подобрување на патната инфраструктура и намалување на трошоците за гориво  преку  припрема на техничка документација за патишта со вкупна должина од 33 км во 6 општини од Југозападниот регион;
-Подобрување на патната инфраструктура и зголемување на можностите за рурален развој преку подготовка на техничка документација за нови патишта во руралните средини;
-Збогатување на туристичката понуда во ЈЗПР преку подготовка на техничка документација за изградба на патишта кои водат до атрактивни места.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram