Skip to content

Поставување парковни корпи во урбани средини во Југозападниот плански регион

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот
Со оглед на фактот што Регионот се промовира како туристичка дестинација, еден од основните услови е подобрување на хигиената на јавните места. Главната цел на проектот е подобрување на условите за зачувување на животната средина во урбаните средини.
Сгласно проектот, операторот изработи 450 парковни корпи и ги испорача до урбаните општини – Охрид, Струга, Кичево, Дебар и Македонски Брод, партнери во овој проект.
Резултати од проектот
– Испорачани 450 парковни корпи на општините;
– Предавање на корпите на јавните комунални претпријатиа;
– Поставување на парковните корпи на фреквентни локации во општините.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram