Skip to content

Развивање на капацитети за претприемништво

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот
Бизнис центарот за поддршка и консултативни услуги за МСП секторот во Југозападниот плански регион изработи Регионална Програма и Акциски план за развој и поддршка на бизнис заедницата. Во неа еден од утврдените приоритети е промоција и поддршка за претприемништвото во Југозападниот плански регион, со посебен акцент на женското претприемништво. Со цел да се поттикнат невработените жени од Регионот да започнатсопствен бизнис беа организирани две петдневни обуки, кои успешно ги завршија 41 жени од Кичевскиот и Струшкиот микро-регион. Како финална активност беше организирана свечена церемонија со доделување на сертификати на сите учеснички, а беше извршено и претставување на најуспешните бизнис идеи. Активноста е дел од проектот “Иновативни решенија за подобар пристап до услуги на локално ниво”, финансиран од МЛС и УНДП.
Резултати
-Успешно реализирани 2 пет-дневни обуки;
-41 учесничка успешноги завршија обуките за претприемништво;
-Организирана една свечена церемонија за доделување сертификати;
-Изготвен прирачник за претприемништво и извршена дистрибуција до учесничките

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram