Skip to content

Развој на руралниот туризам и другите комплементарни дејности во ЈЗПР (2022/2023)

Состојба на проект

Тековни проекти

Датум на отпочнување

ноември 11, 2022

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

11477680

Цели на проектот

Општа цел:

Основната проектна цел е поддршка на регионалниот економски развој преку подобрување на туристичката економска дејност и другите сектори на локалната/регионалната економија преку изведба на клучни инфраструктурни подобрувања и активности за економско поврзување во Регионот. Спроведувањето  на проектните компоненти ќе придонесе за значителни економски придобивки на ниво на регионалната економија, како и на квалитетот на живот во поизолираните рурални области.

 

Специфична цел:

  • Збогатување на туристичката понуда во Југозападниот плански регион преку изградба на локален пат „Мал Папрадник – Дебарско Езеро“, Општина Центар Жупа
  • Збогатување на туристичката понуда во Југозападниот плански регион преку изградба на локална улица „Попој-Млака“, Општина Вевчани

 

Резултати:

  1. Изградена сообраќајница од н.м. Мал Папрадник до Дебарско Езеро
  2. Изградена сообраќајница Попој-Млака во Вевчани

Галерија

Парнерски општини: Општина Центар Жупа, Општина Вевчани
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram