Skip to content

Селектирање на отпад и набавка на опрема во Југозападниот плански регион

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот

Основната цел на проектот е обезбедување почиста средина за сите граѓани од Југозападниот плански регион и продолжување на процесот за интегриран менаџмент на цврстиот отпад во Регионот.
Во рамки на проектот се набавени две преси-балирки и истите се предадени на користење во јавните комунални претпријатиа во Струга и Охрид. Проектот е финансиран преку Програмите за рамномерен регионален развој на Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој за 2013 година
Резултати од проектот
– Две работни средби со претставници од ЈКП од општините;
– Испорачани две машини – балирки и преси за хартија и пластика.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram