Skip to content

Селектирање на отпад и набавка на садови за сите општини од југозападниот плански регион

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Основните цели на проектот се подигнување на јавната свест за селектирање на пластичниот отпад и хартија и иницирање на почетна фаза на интегриран менаџмент на цврстиот отпад во Југозападниот регион.

 

Сите 13 општини (Струга, Охрид, Вевчани, Дебрца, Другово, Дебар, Центар Жупа, Кичево, Пласница, Вранештица, Македонски Брод, Осломеј и Зајас)  во рамките на Југозападниот плански регион се партнери во реализацијата на проектот и јавните комунални претпријатија од 13 Општини.

 

Резултати:

– Извршено дефинирање на локации за поставување на контејнери во 13-те општини

– Донирани 402 контејнери на сите 13 општини од регионот со цел отпочнување на процесот на селектирање на отпад

– Извршена медиумска кампања за селекција на отпадот по пат на изработка на флаери и емитуван ТВ спот

Галерија

Парнерски општини: Струга, Охрид, Вевчани, Дебрца, Другово, Дебар, Центар Жупа, Кичево, Пласница, Вранештица, Македонски Брод, Осломеј и Зајас
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram