Skip to content

Студија за одлагање градежен шут и негов третман

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот

Намалувањето на отпадот и елиминирање на дивите депони со градежен шут е основа цел на проектот. Со Студијата, пак, се даваат алтернативни решенија за собирање и третирање на градежниот шут, како основен материјал за искористување за други цели во сите општини во регионот. Студијата е завршена во октомври 2014г и истата е презентирана пред засегнатите страни од Регионот.
Резултати од проектот
– Анализа на постојна документација;
– Теренски истражувања;
– Изготвена работна верзија на физибилити студија и нејзина презентација;
– Усвоена финална верзија на физибилити студијата и нејзино печатење.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram