Skip to content

Студија за примена на алтернативни извори на енергија

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Цели на проектот
Основната цел на проектот е создавање на услови и промоција на користење на обновливи енергии од крајните потошувачи, однсосно искористување на сонцето, водите и геотермалните извори како значајни ресурси на Регионот. Во рамките на проектот беа подготвени и пет елаборати за енергетска ефикасност во исто толку јавни објекти во општините: Струга, Вевчани, Кичево, Дебар и Пласница.
Резултати
– Една работна средба со претставници на ЕЛС;
– Посета на пет јавни објекти опфатени за изработка на елаборати за ЕЕ;
– Подготвени анкетни листови за сите општини кои се партнери во проектот (податоци за потенцијалот на обновливи извори на енергија)
– База на податоци за ЕЕ и ОИЕ на општините во Регионот;
– Подготвени пет (5) технички проекти за енергетска ефикасност за 5 јавни објекти во Струга, Вевчани, Кичево, Дебар и Пласница;
– Изготвена Студија за примена на алтернативни извори на енергија во ЈЗПР.

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram