Skip to content

Урбанистички планови за вон-населените места и села за урбаните и руралните општини од регионот

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Партнери  
Општина Струга, Дебарца и Центар Жупа
Цели на проектот
Да се изготви детален урбанистички план за села во Општините: Струга, Дебарца и Центар Жупа, како добра основа за развој на инфраструктурата, економијата, социјалата и просторната кохезија во рамки на една општина и во рамки на регионот.
Очекувани резултати од проектот
– Подготовка на Урбанистички планови за села;
– Развој на комуналната инфраструктура;
– Економски развој и можности за инвестирање;
– Социјален развој;
Времетраење
12 месеци

Галерија

Парнерски општини: Општина Струга, Дебарца и Центар Жупа
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram