Skip to content

Физибилити студија за одведување на отпадни води од Градиште до Св.Наум

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Целта на проектот е да се намали деградацијата на квалитетот на водата (на источното крајбрежје) на Охридското Езеро, и особено да се дефинираат и понудат хајповолните технички и економско-финансиски решенија, кои потоа би послужиле како основа за натамошна реализација на проектот, преку изработка на детална техничка документација со основен проект и изведба на самиот систем за одведување на отпадните води од регионот Градиште до Комплексот Св.Наум.

Студијата беше финализирана во текот на јануари 2012г., по што истата беше претставена пред Советот на планскиот регион. Документот е презентиран и пред потенцијалните донатори со цел истиот да се користи како аргумент или базичен документ за обезбедување средства од странски донатори, особено преку ИПА фондови наменети за регионален развој.

Резултати

– Пет работни средби на експертскиот тим

– изработена Студија и јавна презентација на истата

Галерија

Парнерски општини: /
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram