Skip to content

Физибилити студија за одведување на отпадни води од Градиште до Св.Наум

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Целта на проектот е да се добие оптимално техничко решение за начинот на одведување на отпадните води од регионот на  село Трпејца, село Љубаништа и Комплексот Св. Наум. Тоа претставува основа за изведување на следните фази за реализирање на одведувањето на урбаните отпадни води од овој регион (изработка на детална техничка документација – Основен проект  и изведба на усвоената варијанта).

Партнери во проектот

3 општини Охрид ,Струга и Дебрца се партнери во реализацијата на проектот. Улогата на општините ќе биде активно да се вклучат во имплементацијата на проектот и да ги стават на располагање сите постојни документи и податоци кои се поврзани со проблемот што го третира истиот.

 

Галерија

Парнерски општини: Охрид ,Струга и Дебрца
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram