Skip to content

Физибилити студија за поврзување на Општините Кичево, Осломеј и Зајас со централно греење од термоцентралата Осломеј

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Партнери
3 општини од Југозападен плански регион (Кичево, Осломеј и Зајас).
Работната верзија на Студијата од страна на економскиот оператор беше презентирана во Општина Кичево во присутство на сите засегнати страни од трите општини, додека пак финалниот документ беше претставен пред Советот за развој на Југозападниот плански регион. Студијата беше завршена во текот на јули 2013г. Проектот е финансиран преку Програмите за рамномерен регионален развој на Министерствот за локална самоуправа и Бирото за регионален развој за 2013 година.
Резултати од проектот
– Две работни средби со претставници од односните општини;
– Една јавна презентација на работниот, и една на финалниот документ;
– Изработена Студија

Галерија

Парнерски општини: Кичево, Осломеј и Зајас
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram