Skip to content

Физибилити студија за третирање отпадни води што се влеваат во река Црн Дрим од Струга до Дебар

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

октомври 28, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

0

Партнери
Општина Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа

Во рамки на овој проект се работеше на изнаоѓање на соодветни технички решенија и можности за третирање на отпадните води што се влеваат во реката Црн Дрим на потегот од Струга до Дебар.
Во текот на подготовката на работната верзија и на финалниот документ беа организирани поголем број средби со стручни лица од Општина Струга, Вевчани и Дебар, а покрај тоа беше извршена презентација и пред градоначалниците од споменатите општини. Студијата е завршена во текот на ноември 2013. Проектот е финансиран преку Програмите за рамномерен регионален развој на Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој за 2013 година.

Резултати
– Пет работни средби на експертскиот тим,
– Изработена Студија и јавна презентација на истата.

Галерија

Парнерски општини: Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram