Skip to content

Финален извештај- Проект: Подготовка на техничка документација за патна инфраструктура во ЈЗПР (2018)

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

јули 9, 2018

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

3355817

Во рамки на овој проект се реализирани следниве основни проекти за реконструкција на патната инфраструктура и атмосферските води во ЈЗПР:

 1. Основен проект за реконструкцијна на локален пат од с. Требеништа до с. Мислешево (крак 1 и крак 2);
 2. Основен проект за реконструкцијна на локален пат од с. Мешеишта до манастир Св. Илија (крак 1 и крак 2);
 3. Основен проект за реконструкциј на на локален пат од с.Мешеишта до с.Волино;
 4. Основен проект за реконструкција на локален пат с.Злести;
 5. Основен проект за изградба на локален пат од Кичево (населба Бичини), с.Мамудовци до с. Стрелци;
 6. Основен проект за реконструкција и проширување на локален пат од с.Стрелци до с. Шутово.
 7. Основен проект за изградба на собирна улица „ С 2„ од улица „Туристичка„ до улица „Партизанска„, Општина Струга;
 8. Основен проект за реконструкција на улица „7-ми Ноември„ во г.Охрид
 9. Основен проект за реконструкција на улица „Абас Емин„ во г. Охрид;
 10. Основен проект за реконструкција и изградба на улици: ,,Алопој – Гогој„, „Русеј- Вевчански Извори„, „Мурцеј-Дрење„,Ќитаној 3„, „Костојчини 3„, „Ќежој 1„, „Даскалој 1„, општина Вевчани;
 11. Основен проект за изградба на атмосферска канализација на улица во дел УЕ 8 – Собирна улица С2 со должина од 422м, Сервисна улица Се 2 должина од 422м; Сервисна улица Се2 со должина од 810 м во г. Струга;

Галерија

Парнерски општини: Струга, Охрид, Вевчани, Дебрца, Кичево, Пласница
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram