Skip to content

Проект: Реконструкција на постојна и изведба на нова патна мрежа во ЈЗПР (2019)

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

јуни 13, 2019

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

16709633

1. Координирање и менаџирање на проектот (за Општина Центар Жупа, М.Брод, Вевчани и Охрид)

2. Избор на консултанти за техничка спецификација и евалуација на понудите

3. Спроведени две тендерски постапки

4. Избор на надзорни органи

5. Извршена реконструкција на постојна сообраќајница во н.м. Житинени во должина од 1,4 км

6. Ивршена реконструкција на постојна сообраќајница ул. Димитар Влахов во М. Брод во должина од 141,2 км

7. Изведени нови сообраќајни решенија во Вевчани во должина од 630 м

8. Извршена реконструкција на улица Коста Абраш и изведен плоштад Табана со површина од 500 м2

8. Изработена и доставена времена и финална документација до БРР и општините партнери во проектот

 

Завршен Извештај од проектот

Галерија

Парнерски општини: Центар Жупа, Вевчани, Охрид и Македонски Брод
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram