Skip to content

Јакнење на капацитетите на ЈКП преку набавка на опрема (2022/2023)

Состојба на проект

Тековни проекти

Датум на отпочнување

ноември 11, 2022

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

6890981

Цели на проектот

Општа цел:

Основна цел на проектот е подобрување на капацитетите на јавните комунални претпријатија во Југозападниот плански регион преку набавка на опрема.  Спроведувањето  на проектните компоненти ќе придонесе да се подобрат услугите за сите корисници во  9-те општини од Регионот.

Специфична цел:

Подобрување на услугите на јавните комунални претпријатија во сите општини од Регионот, преку набавка на нова и современа опрема – возила, механизација и други вид на средства за зајакнување на капацитетите.

Резултати:

  1. Набавен 1 трактор, плуг за снег и соларка
  2. Набавен 1 камион кипер со двојна кабина
  3. Набавен 1 трактор со кабина и приколка за шмукање фекалии
  4. Набавени 250 канти за отпадоци 240 l
  5. Набавени алати и други помошни средства  за работа: Мешалка за бетон, Моторна коса, Агрегат, Пумпа, Брусилица, Ударен чекан, Електрична дупчалка.
  6. Набавени 6 резачки за асфалт и 6 вибро плочи
  7. Набавено 1 возило-кипер

 

Галерија

Парнерски општини: Општина Охрид, Општина Дебрца
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram