Skip to content

Јабланица како бизнис средина

Агим Исакоски, своето бачило го има на падините на планината Јабланица, на надморска висина од 1700 метра, над селото Октиси. Тој кажува дека идеја почнала од 2005 година, на почетокот со 7 јагниња, и денеска неговото стадо брои 200 овци. Произведува квалитетно сирење за кое има голема побарувачка, и нормално и месо од јагне

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email