Skip to content

Month: март 2021

Нови капитални инвестиции во Регионот

НОВИ КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИИ ВО РЕГИОНОТ ПРЕКУ ПРОЕКТИ НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОЗАПАДНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН Центарот за развој на ЈУГОЗАПАДНИОТ плански регион, во текот на оваа година, ќе продолжи со
Прочитајте повеќе

14-та Седница на Советот за развој на ЈЗПР

На ден 16.03.2021, преку онлине платформата GoogleMeet, се одржа четиринаесеттата седница на Советот за развој на ЈЗПР. Покана и Дневен ред Листа на поканети на Седница Записник
Прочитајте повеќе

Потпишан Меморандум за соработка за изработка на новиот Просторен план на РСМ

Министерот за животна средина и просторно плaнирање, Насер Нуредини, директорот на Агенцијата за планирање на просторот, Андријана Андреева и раководителите на осумте Центри за развој на планските региони, денеска потпишаа
Прочитајте повеќе