Skip to content

Category: Седници

Усвоени извештаите и годишните сметки за работењето во 2023 година

Центарот за развој на Југозападниот плански регион мината година ја заврши успешно, при што најголемиот дел од планираните активности целосно се реализирани. Во деветте општини што му припаѓаат на Регионот
Прочитајте повеќе

Одржана 10-та Седница на Советот за развој

Советот за развој на Југозападниот плански регион ја одржа 10-та седница на која членовите беа информирани за отпочнувањето со реализација на регионалните проекти од Програмата за РРР на МЛС и
Прочитајте повеќе

Сметот и кучињата скитници жешки теми во Регионов

На денешната редовна седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион, со која претседаваше градоначалникот на Охрид, д-р Кирил Пецаков, договорено е во текот на оваа година главните активности
Прочитајте повеќе

Кирил Пецаков избран за претседател на Советот за развој

Градоначалникот на Општина Охрид, д-р Кирил Пецаков, на денешната редовна седница, едногласно е избран за претседател на Советот за развој на Југозападниот плански регион со мандат од една година, согласно
Прочитајте повеќе

7-ма Седница на Советот за развој

На ден 30.11.2022 година, во салата на Советот на Општина Струга, се оддржа седмата седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион. На седницата беа разгледани и усвоени Финансискиот
Прочитајте повеќе

Одржана петта и шеста седница на Советот за развој

На ден 29.04.2022 година, во салата на Совет на Општина Струга, се одржа петтата  и шестата седница на Советот за развој на ЈЗПР. На седницата, од страна на директорката на
Прочитајте повеќе

Одржана четвртата седница на Советот за развој

На ден 20.04.2022 година, преку GoogleMeet платформата се одржа четвртата седница на Советот за развој на ЈЗПР. На седницата, од страна на ангажираните надворешни експерти, беа презентирани трите предлог регионални
Прочитајте повеќе

Одржана третата редовна седница на Советот за развој

Струга, 13 април 2022     Советот за развој на Југозападниот плански регион ја одржа својата трета редовна седница на која беа разгледувани можности за организирање на студиска посета во некои од
Прочитајте повеќе

Втора редовна седница на Советот за развој

16 март    Втората редовна седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион започна со верификација на мандатите на претставниците од невладиниот сектор и од бизнис заедницата, Ѓоко Милески и
Прочитајте повеќе

1-ва Седница на Советот за развој

На ден 03.12.2021 година, во Струга, се одржа првата седница на новиот состав на Советот за развој. Покана и дневен ред Записник
Прочитајте повеќе