Skip to content

Month: февруари 2023

Набавени контејнери за ЈКП

Во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на јавните комунални претпријатиа во ЈЗПР“, денеска во Општина Дебрца, на ЈКП Дебрца ибеа доделени 323 контејнери од 240 литри за собирање на
Прочитајте повеќе

Кирил Пецаков избран за претседател на Советот за развој

Градоначалникот на Општина Охрид, д-р Кирил Пецаков, на денешната редовна седница, едногласно е избран за претседател на Советот за развој на Југозападниот плански регион со мандат од една година, согласно
Прочитајте повеќе

ПРЕДАДЕНИ ВО УПОТРЕБА ПЕТ РЕКОНСТРУИРАНИ УЛИЦИ ВО СТРУГА

Центарот за развој на Југозападниот плански регион  и  ангажираниот економски оператор – фирмата Маркоски К73 ДООЕЛ Струга успешно ја завршија реконструкција на петте улици во стариот дел на Струга, со
Прочитајте повеќе