Јавен повик за работодавачи кои имаат потреба од практиканти

Се повикуваат работодавачите кои се заинтересирани завклучување во мерката Практикантство, да се пријават на јавниот повик и изразат интерес за учество. Мерката се однесува на ангажирање практиканти за обука, изведување
Прочитајте повеќе

Извршен технички прием и официјално пуштен во употреба атмосферската и фекалната канализација во Песјак во Македонски Брод

Македонски Брод, 11 август 2022      Центарот за развој на Југозападен плански регион, во соработка со Општина Македонски Брод, изведувачот на работите – фирмата АРТ ИНЖЕНЕРИНГ, Надзорниот орган – МГ ПРОЕКТ
Прочитајте повеќе

ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДОРКА Н.Е. ВЕРОНИК ХУЛМАН ВО ПОСЕТА НА ЈУГОЗАПАДНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

25 јули 2022, Охрид    Амбасадорка на Швајцарија во Скопје, Н.Е. Вероник Хулман, во рамките на престојот во Југозападниот плански регион, ја посети Јавната здравствена установа „Свети Еразмо во Охрид при
Прочитајте повеќе

РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА МОМЧИЛО ЈОРДАНОСКИ ВО ОХРИД

08 јули 2022, Охрид    Завршија градежните активности на улицата „Момчило Јорданоски“ од пресекот со улицата „Марко Цепенков“ до нагорнината од населбата „Гоце Делчев“, со што граѓаните од овој дел на
Прочитајте повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО ВО СТРУГА

Струга, 28 јуни 2022    Близу 18  милиони денари, средства од националниот буџет, како и од Општина Струга, се вложени во реконструкцијата на пет улици во старото градско јадро, во вториот
Прочитајте повеќе

Јавен конкурс

Фондот за иновации и технолошки развој на ден 09.06.2022 година, објавува Јавен конкурс за поднесување на предлог – проекти за финансирање под инструментот за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски
Прочитајте повеќе

ПРЕДАДЕНИ ВО УПОТРЕБА АПАРТМАНИТЕ НА МОБИЛНОСТ ВО ОХРИД

Охрид, 16 јуни 2022      Во присуство на претставници на Центарот за развој на Југозападен плански регион како инвеститор, граѓанското здружение МОБИЛНОСТ како краен корисник, изведувачот на работите и надзорниот орган,
Прочитајте повеќе

Јавен повик – „Стартапувај 4“

Денес стартува јавниот повик за Кофинансирани грантови за ноовоосновани трговски друштва „Стартапувај 4″. Целта на повикот е да поттикне развој на иновативност кај новооснованите трговски друштва. Вкупниот буџет за поддршка
Прочитајте повеќе

Јавен повик од АФПЗРР

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој објавува Јавен повик за доставување на барање за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој. Право на
Прочитајте повеќе