Skip to content

Category: Вести

Извршен технички прием и официјално пуштен во употреба атмосферската и фекалната канализација во Песјак во Македонски Брод

Македонски Брод, 11 август 2022      Центарот за развој на Југозападен плански регион, во соработка со Општина Македонски Брод, изведувачот на работите – фирмата АРТ ИНЖЕНЕРИНГ, Надзорниот орган – МГ ПРОЕКТ
Прочитајте повеќе

ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДОРКА Н.Е. ВЕРОНИК ХУЛМАН ВО ПОСЕТА НА ЈУГОЗАПАДНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

25 јули 2022, Охрид    Амбасадорка на Швајцарија во Скопје, Н.Е. Вероник Хулман, во рамките на престојот во Југозападниот плански регион, ја посети Јавната здравствена установа „Свети Еразмо во Охрид при
Прочитајте повеќе

РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА МОМЧИЛО ЈОРДАНОСКИ ВО ОХРИД

08 јули 2022, Охрид    Завршија градежните активности на улицата „Момчило Јорданоски“ од пресекот со улицата „Марко Цепенков“ до нагорнината од населбата „Гоце Делчев“, со што граѓаните од овој дел на
Прочитајте повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО ВО СТРУГА

Струга, 28 јуни 2022    Близу 18  милиони денари, средства од националниот буџет, како и од Општина Струга, се вложени во реконструкцијата на пет улици во старото градско јадро, во вториот
Прочитајте повеќе

ПРЕДАДЕНИ ВО УПОТРЕБА АПАРТМАНИТЕ НА МОБИЛНОСТ ВО ОХРИД

Охрид, 16 јуни 2022      Во присуство на претставници на Центарот за развој на Југозападен плански регион како инвеститор, граѓанското здружение МОБИЛНОСТ како краен корисник, изведувачот на работите и надзорниот орган,
Прочитајте повеќе

Јавен повик – „Стартапувај 4“

Денес стартува јавниот повик за Кофинансирани грантови за ноовоосновани трговски друштва „Стартапувај 4″. Целта на повикот е да поттикне развој на иновативност кај новооснованите трговски друштва. Вкупниот буџет за поддршка
Прочитајте повеќе

Извршен технички прием и официјално пуштени во употреба трите краци од улицата Даме Груев во населбата Христо Узунов

Охрид, 03 јуни 2022    Во присуство на претставници на Центарот за развој на Југозападниот плански регион, Изведувачот на работите – фирмата Маркоски К73 ДООЕЛ Струга, Надзорниот орган – Столб ДООЕЛ
Прочитајте повеќе

Пуштен во употреба реконструираниот пат за Бајрамовци во Општина Центар Жупа

13 мај 2022, Центар Жупа    Во присуство на Повереникот на Влада за вршење на работите на градоначалник на Општина Центар Жупа, г-дин Аријан Ибраим, директорката на Центарот за развој на
Прочитајте повеќе

Прв дипломатско-економски караван во Регионот

Струга, 15 април 2022  Во организација на Министерството за надворешни работи, Бирото за регионален развој и Центарот за развој на ЈУГОЗАПАДНИОТ плански регион, во хотелот Изгрев во Струга, се одржа
Прочитајте повеќе

Ќе се формира регионално претпријатие за менаџирање со отпадот во Југозападниот и Пелагонискиот плански регион

Во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање, во Битола, се одржа заедничка средба со претставниците на 18 -те општини што им припаѓаат на двата региони со цел
Прочитајте повеќе