Втор форум за регионални проекти за период 2024/2025

Низ дебата околу 50-тина претставници на значајните засегнати страни од Југозападниот плански регион, на вториот регионален форум, одржан во Струга, ги рангираа концептите за регионални проекти со кои Центарот за
Прочитајте повеќе

Започна процесот на генерирање идеи за регионални проекти за 2024/2025

Со организирањето на првиот регионален форум во Југозападниот плански регион започна процесот на генерирање на проектни идеи за развивање на проекти за програмскиот период 2024/2025 година. Околу 50-тина претставници на
Прочитајте повеќе

Рангирани концептите за регионални проекти за следниве две години

Претставниците на општините и другите значајни страни од Југозападниот плански регион, на денешниот втор форум, одлучија на Советот за регионален развој да му предложат три концепти на регионални проекти за
Прочитајте повеќе

Започна креирањето на регионални проекти во Регионот

26 октомври 2022, Струга       Низ форумска расправа на засегнатите и значајните страни од Регионот започна процесот на генерирање идеи и оформување на регионални проекти со кои Центарот за развој на
Прочитајте повеќе

Покана за првата форумска сесија

Почитувани,   Центар за развој на Југозападниот плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ – II фаза кој го реализираат Министерството за локална самоуправа, Швајцарската
Прочитајте повеќе

Покана за втората форумска сесија

Центар за развој на Југозападниот плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ кој го реализираат Министерството за локална самоуправа, Швајцарската агенција за развој и соработка и Бирото
Прочитајте повеќе

Регионален форум за избор на инвестициски проект во Југозападниот плански регион

Струга, 14 март 2022    Со одржувањето на првата регионална форумска сесија на која учество зедоа околу 70-тина претставници од деветте општини од Југозападниот плански регион започна процесот на предлагање и
Прочитајте повеќе

Покана за првата форумска сесија

Центар за развој на Југозападниот плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ кој го реализираат Министерството за локална самоуправа, Швајцарската агенција за развој и соработка
Прочитајте повеќе

Втор регионален форум во Југозападен плански регион

На ден 03.12.2020 се одржа втората форумска сесија од Форумите на заедницата за идентификација, приоретизирање и подготовка на проекти за финансирање од МЛС и БРР. Форумска сесија се одржа преку
Прочитајте повеќе