Skip to content

Category: Регионални форуми

Рангирани концептите за регионални проекти за следниве две години

Претставниците на општините и другите значајни страни од Југозападниот плански регион, на денешниот втор форум, одлучија на Советот за регионален развој да му предложат три концепти на регионални проекти за
Прочитајте повеќе

Започна креирањето на регионални проекти во Регионот

26 октомври 2022, Струга       Низ форумска расправа на засегнатите и значајните страни од Регионот започна процесот на генерирање идеи и оформување на регионални проекти со кои Центарот за развој на
Прочитајте повеќе

Покана за првата форумска сесија

Почитувани,   Центар за развој на Југозападниот плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ – II фаза кој го реализираат Министерството за локална самоуправа, Швајцарската
Прочитајте повеќе

Покана за втората форумска сесија

Центар за развој на Југозападниот плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ кој го реализираат Министерството за локална самоуправа, Швајцарската агенција за развој и соработка и Бирото
Прочитајте повеќе

Регионален форум за избор на инвестициски проект во Југозападниот плански регион

Струга, 14 март 2022    Со одржувањето на првата регионална форумска сесија на која учество зедоа околу 70-тина претставници од деветте општини од Југозападниот плански регион започна процесот на предлагање и
Прочитајте повеќе

Покана за првата форумска сесија

Центар за развој на Југозападниот плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ кој го реализираат Министерството за локална самоуправа, Швајцарската агенција за развој и соработка
Прочитајте повеќе

Втор регионален форум во Југозападен плански регион

На ден 03.12.2020 се одржа втората форумска сесија од Форумите на заедницата за идентификација, приоретизирање и подготовка на проекти за финансирање од МЛС и БРР. Форумска сесија се одржа преку
Прочитајте повеќе

Прв регионален форум во Југозападен плански регион

На ден 29.10.2020, во Хотел Аквалина-Охрид се одржа првата форумска сесија од Форумите на заедницата за идентификација, приоретизирање и подготовка на проекти за финансирање од МЛС и БРР. Првата форумска
Прочитајте повеќе

Трет регионален форум во заедницата

Почитувани, Центарот за развој на Југозападниот плански регион започнува со реализација на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”, кој вклучува и организирање Регионални форуми во заедницата, со цел да
Прочитајте повеќе

Втор регионален форум во заедницата

Почитувани, Центарот за развој на Југозападниот плански регион започнува со реализација на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”, кој вклучува и организирање Регионални форуми во заедницата, со цел да
Прочитајте повеќе