Skip to content

Month: декември 2022

Планирачка работилница

Тимот на Центарот за развој на Југозападниот плански регион, зеде активно учество на годишната планирачка работилница во Охрид, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – фаза
Прочитајте повеќе

Презентација на инвестициски проект во ЈЗПР

Денеска во ЈЗУ Кардиологија „Св. Стефан“ во Охрид беше извршена презентација на инвестицискиот проект „Подобрување на условите за здравствен туризам со реконструкција на ЈЗУ Кардиологија“, набавка на опрема и дигитализација,
Прочитајте повеќе

Се потпиша Договорот за инвестициски проект во Регионот

Директорот на Центарот за развој на Југозападниот плански регион, м-р Мирјана Лозаноска, денес во Скопје, со министерот за локална самоуправа Ристо Пенов, го потпишаа договорот за реализација на инвестицискиот проект
Прочитајте повеќе

Рангирани концептите за регионални проекти за следниве две години

Претставниците на општините и другите значајни страни од Југозападниот плански регион, на денешниот втор форум, одлучија на Советот за регионален развој да му предложат три концепти на регионални проекти за
Прочитајте повеќе

Инвестиции од над 2 милиони евра во Регионот

Советот за развој на Југозападниот плански регион, на денешната редовна седница, искажа задоволство од реализацијата на проектите во општините со кои значајно се подобруваат условите за живот и работа на
Прочитајте повеќе