Пуштен во употреба реконструираниот пат за Бајрамовци во Општина Центар Жупа

13 мај 2022, Центар Жупа    Во присуство на Повереникот на Влада за вршење на работите на градоначалник на Општина Центар Жупа, г-дин Аријан Ибраим, директорката на Центарот за развој на
Прочитајте повеќе

Прв дипломатско-економски караван во Регионот

Струга, 15 април 2022  Во организација на Министерството за надворешни работи, Бирото за регионален развој и Центарот за развој на ЈУГОЗАПАДНИОТ плански регион, во хотелот Изгрев во Струга, се одржа
Прочитајте повеќе

Ќе се формира регионално претпријатие за менаџирање со отпадот во Југозападниот и Пелагонискиот плански регион

Во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање, во Битола, се одржа заедничка средба со претставниците на 18 -те општини што им припаѓаат на двата региони со цел
Прочитајте повеќе

Партерно ќе се уредува туристичкиот центар во Вевчани

23 март, Вевчани     Центарот за развој на Југозападниот плански регион изврши воведување во работа на економскиот оператор Тане 2007 кој, по пат на спроведена тендерска постапка, е ангажиран за партерното
Прочитајте повеќе

Општините преферираат развој наместо пренагласена заштита на Југозападниот плански регион

Струга, 16 март     Градоначалниците од Југозападниот плански регион, денеска, имаа средба со претставници на Министерството за животна средина и просторно планирање и од Агенцијата за просторно планирање, во пресрет на
Прочитајте повеќе

Реконструкција на културно-историскиот дом во Требеништа

Требеништа, 15 март 2022      Центарот за развој на Југозападен плански регион, во соработка со Општина Дебрца, почнува со активности за реконструкција на културно-историскиот дом во с.Требеништа. Реконструкцијата опфаќа повеќе компоненти,
Прочитајте повеќе

Предадени контејнери за комунален отпад за жителите на Општина Пласница

Пласница, 08.03.2022г,  Денес, во Општина Пласница на Јавното комунално претпријатие од оваа општина, му се предадени контејнери за собирање на отпад, а кои ќе бидат доделени  на граѓаните и правните
Прочитајте повеќе

Подобрување на условите за сместување на лицата со телесен инвалидитет во Охрид

Струга, 07 март 2022      Во пресрет на новата туристичката сезона членовите на Националниот сојуз на лицата со телесен инвалидитет од МОБИЛНОСТ ќе добијат десет реконструирани апартмани, што се наоѓаат во
Прочитајте повеќе

Продолжена соработката со Швајцарската агенција за развој и соработка

Струга, 08.02.2022 година    Вработените од Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во хотелот Дрим во Струга, одржаа работен состанок со тимот од проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“,
Прочитајте повеќе